Antena Căutare

Oltchim si-a reluat productia. Circa 800 de angajati si-au inceput activitatea

La combinatul Oltchim a fost reluata productia, circa 800 de muncitori, din cei 2.600, reincepand sa lucreze, a anuntat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"In prezent functioneaza o singura electroliza, adica 25-30 la suta din combinat, urmand ca in urmatoarea saptamana, treptat, sa se ajunga la o capacitate de 60 la suta. In prezent sunt discutii cu bancile creditoare astfel incat sa putem asigura finantarea. Din 2.600 de muncitori, in prezent lucreaza circa 800 de oameni", a explicat Chitoiu.

Chitoiu a adaugat ca privatizarea Oltchim a fost preluata "din mers" si ca nu a fost abandonata, urmand sa fie reluata anul viitor, scrie Mediafax.

"Metoda de privatizare a fost stabilita in anul 2011, combinatul ar fi trebuit sa fie privatizat inca din luna aprilie, dar pana la urma a trebuit sa preluam din mers aceasta privatizare. Daca venea un investitor serios, putea achita datoriile. Privatizarea nu a fost abandonata, se va relua anul viitor. Acum ne straduim sa gasim sursele financiare pentru a asigura capitalul de lucru. Noi, ca Guvern, avem ca obiectiv prioritar introducerea managementului profesionist la companiile de acest gen", a declarat el.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei. Planul de restructurare a Oltchim vizeaza partea tehnologica, iar pana in 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajatilor daca situatia economica a combinatului va permite acest lucru.


Leul a castigat teren fata de moneda europeana. Cursul a coborat pana la 4,5358 lei/euro... UPDATE! Dosarul bancherilor: 80% din sistemul bancar din Romania ar fi implicat in reteaua mafiota...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x