Antena Căutare

OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani si motorina cu 6 bani/litru

Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de aseara preturile de referinta la benzina cu 8 bani/litru si la motorina cu 6 bani/litru, ca urmare a cresterii nivelului accizelor.

"Pana la aceasta data, produsele cu continut de biomasa beneficiau de o acciza redusa. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care contin in volum produse obtinute din biomasa au fost abrogate incepand de astazi (marti, 1 martie, n.r.), ceea ce a generat o crestere a preturilor de referinta cu 8 bani/litru pentru benzine cu continut de minim 5% biomasa si cu 6 bani/litru pentru motorine cu continut de minim 5% biomasa"


Astfel, litrul de benzina Premium fara plumb 95 costa 5,07 lei, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 5,45 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 costa 5,21 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,87 lei/litru.

Litrul de motorina Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costa 5,26 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,28 lei/litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 5 este 5,06 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costa 5,60 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Ultima modificare a pretului carburantilor a fost operata de Petrom pe 25 februarie, cand compania a scumpit carburantii cu 9 bani/litru. (foto:iljournal.it)

sursa:Jurnalul.ro

Rezervele BNR au scazut in februarie cu 621 de milioane de euro... Carburanti mai scumpi la statiile Rompetrol si Lukoil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x