Antena Căutare

PDL cere Guvernului Ponta sa creasca salariile bugetarilor cu 16%, nu cu 8%

PDL solicita Guvernului Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Cabinetul Ungureanu, si nu cu 8%. Pedelistii au apreciat ca aceasta decizie anuntata de Florin Georgescu reprezinta "un esec" al negocierilor cu FMI si CE. In acelasi timp, social-democratii considera declaratiile liderului PDL, Emil Boc, la adresa Guvernului Victor Ponta, ca fiind ''disperate'' si reprezentand ''o mostra de sfidare''.

"Comisia de Munca a PDL solicita Guvernului Victor Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%, cum a anuntat in aceasta dimineata ministrul Finantelor, Florin Georgescu. Apreciem ca transa de majorare de 8% reprezinta un esec al negocierilor purtate cu FMI si Comisia Europeana si arata nivelul de incredere pe care organismele internationale cu care Romania are acorduri il ofera guvernarii de stanga instalate in tara noastra", conform unui comunicat al democrat-liberalilor.

"Prin urmare, cerem Guvernului Ponta sa explice esecul negocierilor cu privire la cresterea salariilor in sistemul bugetar asa cum a promis", mai scrie in comunicat.

Social-democratii considera insa declaratiile liderului PDL, Emil Boc, la adresa Guvernului Victor Ponta ca fiind ''disperate'' si reprezentand ''o mostra de sfidare''.

''Am ascultat o noua peroratie halucinanta a presedintelui PDL. De data aceasta, Emil Boc isi aduce o noua lauda pentru decizia PDL de taiere a pensiilor si salariilor. Oamenii acestia au ajuns sa se mandreasca cu propriile abuzuri, ceea ce ridica semne de intrebare din multe puncte de vedere. Pe masura ce se apropie de statutul de pierzator politic pe linie, toate iesirile lui Emil Boc se plaseaza la limita dintre tupeu nemarginit si penibil'', a declarat, de exemplu, vicepresedintele PSD Corina Cretu.

''In contextul in care Curtea Constitutionala i-a aratat inca o data domnului Boc ca nu degeaba este supranumit profesorul de drept neconstitutional, urmasul sau de 78 de zile i-a invitat pe pensionari sa dea statul in judecata. Acestea sunt solutiile oferite de PDL romanilor. (...) O atitudine iresponsabila si plina de dispret la adresa cetatenilor acestei tari'', a mai spus Corina Cretu.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE ca bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creste cu 8%, restul de pana la 15% urmand sa fie acordat tot in cursul anului 2012, in luna octombrie sau noiembrie.

Merkel il atentioneaza pe Hollande: Pactul fiscal european nu este negociabil... Ministrul bulgar de Finante: FMI da sfaturi gresite tarilor aflate in criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x