Live acumChefi la cutite (r)
Prime Time 20:00Film: Eroi de sacrificiu

Pensiile se vor dubla! Ministrul Finanțelor anunță că "legea pensiilor se va aplica fără niciun fel de discuție"

Cresc pensiile! Veniturile pensionarilor se vor dubla din momentul aplicării legii ce urmează să intre în vigoare în cel mai scurt timp. Legea pensiilor va fi aplicată fără niciun fel de discuţie, chiar dacă nu este un lucru uşor, chiar imposibil de aplicat la prima vedere, este anunțul făcut de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Cresc pensiile! Veniturile pensionarilor se vor dubla din momentul aplicării legii ce urmează să intre în vigoare în cel mai scurt timp. Legea pensiilor va fi aplicată fără niciun fel de discuţie, chiar dacă nu este un lucru uşor, chiar imposibil de aplicat la prima vedere, este anunțul făcut de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Tot ce spune legea pensiilor azi va fi aplicată fără niciun fel de discuţie. Se dublează (pensiile n.r). Se va aplica. Doi la mână, ar trebui să fie foarte clar că nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat şi oamenii ar trebui să înţeleagă că este o singură şansă.

Acum poate o să se spună sigur, da, PSD. Da, aşa este, pentru că a fost o nebunie, este o nebunie astăzi, dar poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem în continuare la guvernare", a afirmat Teodorovici la Antena 3.

Todorovici a adăugat că punctul de maximă de provocare va fi anul 2021, an în care impactul pe legea pensiilor va fi unul foarte mare.

"Banii, da, vor fi. Anul acesta sunt cuprinşi în buget, pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie. Anul viitor sunt, pentru că am pus în strategia fiscal bugetară acest lucru, deci se arată foarte clar că banii există. Punctul de maximă provocare va fi 2021, şi nu trebuie să o ascundem, atunci este anul în care impactul pe legea pensiilor este unul foarte mare.

Ca ministru de Finanţe nu eram nebun să îmi asum în Guvern o astfel de lege dacă nu şi credeam sigur că se poate aplica. Numai că este acest dacă...economia trebuie să meargă, economia trebuie să producă", a mai spus Teodorovici, potrivit sursei citate.