Antena Căutare

Petrom: Parlamentarele ar putea creste riscul politic si afecta stabilitatea macroeconomica

Analistii Petrom, compania care in 2011 a realizat cel mai mare castig realizat vreodata de o firma din Romania (3,759 miliarde lei, aproximativ 887 milioane euro), apreciaza ca alegerile parlamentare din acest an ar putea creste riscul politic si afecta stabilitatea macroeconomica a Romaniei si a reformelor.

"Desi cresterea economica se estimeaza la 1,5% in 2012, exista riscuri semnificative ca aceasta proiectie sa se dovedeasca a fi optimista. Alegerile parlamentare din acest an ar putea creste riscul politic, ceea ce ar putea avea un efect nedorit asupra stabilitatii macroeconomice a tarii si a reformelor. Consolidarea datoriei publice, coroborata cu eforturile continue de a reduce deficitul din sectorul public si de a promova in continuare reformele structurale ar trebui sa ramana prioritatile guvernului pentru 2012", conform raportului financiar publicat de Petrom, informeaza Mediafax.

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut anul trecut cu 2,5%, dar activitatea economica a incetinit in intervalul octombrie-decembrie, fata de trimestrul al treilea, inregistrand o scadere cu 0,2% ca serie ajustata.

Foto: Intactimages

Nou zacamant de gaze descoperit in Marea Neagra!... Romania, pe penultimul loc in "Topul salariilor minime" din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x