Antena Căutare

Petrom si Rompetrol scad pretul carburantilor

Petrom va reduce, astazi, pretul carburantilor cu 4 bani pe litru, dupa sistarea colectarii taxei pentru Fondul Special de Produse Petroliere, a anuntat compania. "Datorita reducerii componentei de taxare cu 0,01 USD, ca urmare a sistarii colectarii taxei reprezentand Fondul Special de Produse Petroliere, pretul carburantilor in benzinariile OMV si Petrom se va reduce cu 4 bani/litru (inclusiv TVA aplicat taxei de 1cent/litru), incepand cu data de 25.01.2011.", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.



Compania mai precizeaza ca evolutia preturilor Petrom se bazeaza pe cotatiile internationale la carburanti si pe concurenta pe piata, fiind in plus influentate de politica fiscala si de cursul de schimb.

Si Rompetrol a anuntat ca va reduce preturile, intrucat taxa aferenta Fondului Special pentru Produse Petroliere a fost eliminata, insa in cazul acestei companii scaderea de pret este de 0,03 lei pe litru.

Ministerul Economiei a transmis, vineri, rafinariei Petromidia, o informare in care arata ca datoria fostei Companii Romane de Petrol a fost stinsa si ca platile catre Fondul Special pentru Produse Petroliere vor fi oprite, iar taxa nu mai trebuie sa se regaseasca, din acea zi, in pretul carburantilor.

Pana in prezent, Guvernul, Ministerul Finantelor sau cel al Economiei nu au anuntat aprobarea vreunui act privind eliminarea taxei.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

Leul s-a apreciat usor in raport cu euro. Vezi cursul valutar!... UPDATE! Fondul Proprietatea, listat la Bursa: Actiunile au incheiat sedinta la 0,645 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x