Antena Căutare

Piata de capital europeana, in crestere, pe fondul sperantelor privind salvarea zonei euro

Cresteri importante pe piata de capital europeana. Bursele europene au deschis luni in urcare, dupa ce au crescut saptamana trecuta cu 8,5%, datorita sperantelor pentru solutionarea crizei euro.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,7% pana la ora 8:03 GMT (10:03 ora Romaniei).

Si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut cu 0,59% la deschiderea sedintei, intr-o piata care a urmat linia marilor burse externe, insa pe o lichiditate redusa.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,63%.

La ora 10:30, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si FP, se plasa cu 1,05% peste nivelul anterior.

De asemenea, Guvernul italian a adoptat duminica un pachet de masuri de austeritate de 30 miliarde euro, pe care il va prezenta luni in Parlament, calmand intr-o oarecare masura temerile din piete privind situatia financiara a tarii.

Cresterea pe piata de capital europeana vine in contextul intalnirii de la Paris a presedintelui francez Nicolas Sarkozy cu cancelarul german Angela Merkel, unde se vor discuta propunerile franco-germane pentru modificarea legislatiei UE, in vederea introducerii unui control strans al bugetelor nationale in zona euro.

Sursa: Antena3

Sondaj! 60% dintre germani: Euro nu a fost o idee buna!... Pe ce mai cheltuieste Puterea banii: 250 000 de euro pentru recrutarea a patru directori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x