Antena Căutare

Pietele financiare europene continua sa inregistreze pierderi. BVB, pe crestere

Pietele financiare europene continua sa inregistreze pierderi si astazi, chiar daca bursa de la New York si-a revenit. Cea mai afectata este Franta, din cauza zvonurilor privind scaderea ratingului de tara.





Francezii, in schimb, arunca vina pe zvonurile neintemeiate care submineaza credibilitatea bancilor. Pentru a calma tranzactiile, Franta a interzis vanzarile in lipsa, dupa ce actiunile bancilor franceze au fost destabilizate in ultimele zile de zvonuri privind lichiditatea si expunerea la criza datoriilor de stat.

Presedintele american este in continuare ingrijorat de faptul ca factorii politici impiedica adoptarea unor legi care ar asigura revenirea pietelor financiare.

In aceasta dimineata, pietele asiatice nu au urmat cresterile bursei din New York si inregistreaza pierderi de pana la 1%.

BVB a deschis sedinta de astazi in crestere

Se linistesc apele pe piata financiara din Romania. Dupa cateva zile de pierderi uriase, Bursa de la Bucuresti a pornit sedinta de azi cu cresteri de peste 3 la suta, urmand trendul pozitiv din America.

Investitorii sunt totusi precauti si nu se mai inghesuie sa deruleaze prea multe tranzactii.

Si moneda nationala sta mai bine azi. S-a apreciat cu un ban in raport cu euro. Cursul oficial a ajuns la 4 lei si 27 de bani pentru un euro. Cel mai mult s-a intarit in raport cu francul elvetian. Cursul leu-franc a scazut cu aproape 20 de bani de ieri si a ajuns la 3 lei si 89 de bani.



Foto: travel-images.com

Guvernul impoziteaza jocurile online... Francul elvetian inregistreaza o scadere semnificativa. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x