Antena Căutare

Plan dur de austeritate si in Austria: 26,7 mld. € in 5 ani

Autoritatile de la Viena au anuntat un plan de austeritate pe termen de cinci ani, ce prevede economii si cresterea taxelor si a impozitelor, in vederea echilibrarii bugetului pana in 2016. In total, guvernul autriac vrea sa economiseasca 26,7 miliarde de euro.

Planul austriac de austeritate ia in calcul majorari de impozite si introducerea unora noi, pentru atragerea unor incasari de 7 miliarde de euro, urmand ca restul pana la 26,7 miliarde de euro sa fie obtinute prin reducerea cheltuielilor, inclusiv de catre autoritatile regionale.

De asemenea, planul ia in calcul veniturile anticipate din introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare (Robin Hood), la nivelul UE, din 2014.

Iar autoritatile au estimat ca o taxa pe fondurile nedeclarate de austrieci din conturile din Elvetia ar putea genera in 2012 venituri de circa 1 miliard de euro la buget.

Udrea a mai semnat doua contracte la final de mandat: Modernizarea Arculului de Triumf si a mai multor zone din cartieru... Autostrada Sibiu-Pitesti va fi finantata cu fonduri europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x