Antena Căutare

Planul FMI presupune ca mai multi romani sa ajunga someri. Posta, CFR si companiile energetice vor face cele mai multe concedieri

Guvernul Boc nu mai face demult nici un pas fara acordul FMI. In ultima scrisoare de intentie, Executivul si-a luat angajamentul sa mai dea oameni afara, sa privatizeze companiile energetice, sa vanda 20% din actiunile de la Posta dar si sa elimine restrictiile pentru supermarketuri, informeaza Mediafax.

Cei mai loviti vor fi angajatii de la companiile feroviare pentru ca Guvernul s-a angajat in fata FMI sa continue disponibilizarile adica in jur de 2.000 de oameni vor ajunge someri. In plus, cei de la Interventii Feroviare vor fi fortati sa-si ia 4 zile de concediu fara plata. Vor continua licitatiile pentru inchirierea a 1.600 de kilometri de linii cale ferata. Liniile pentru care nu se gasesc clienti vor fi inchise.


Concedieri se anunta si la Posta, tot in jur de 2.000 de angajati. Vor fi desfiintate mai multe unitati astfel incat de la 7.100 de oficii postale, cate sunt in prezent, sa mai ramana doar 5.800. In plus, FMI a impus guvernului Boc sa gaseasca un investitor caruia sa-i vanda cel putin 20% din actiunile pe care statul le detine la Posta Romana, companie care, in prezent, are pierderi de aporape 30 de milioane de euro.

FMI mai impune si alte privatizari. Pe lista se afla Electrocentrale Bucuresti pentru care procedura de privatizare va fi demarata in primavara si trebuie terminata pana la sfarsitul anului. In cazul celor doua mari companii energetice, Oltenia si Hunedoara, privatizarea a fost amanata cu 6 luni, pana la sfarsitul lui 2012.

Combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea, pe de alta parte, trebuie privatizat pana la sfarsitul lunii aprilie. In vara este programata listarea la bursa a 15% din actiunile Romgaz iar 10% din actiunile Hidroelectrica se vor vinde pe Bursa cel mai tarziu in octombrie 2012. In plus, lista companiilor ale caror pierderi vor fi incluse in deficitul bugetar va fi extinsa de la 10 la 27.

sursa: Antena3

Tokyo ramane cel mai scump oras din lume. Vezi ce metropole ii urmeaza in top!... Presedintele Erste-BCR: Masurile de austeritate luate de guvernul roman au fost brutale, de neimaginat in Vest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x