Antena Căutare

Primăria Constanţa a semnat un contract de 20 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi staţiunea Mamaia

Un contract de fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro, pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi staţiunea Mamaia, a fost semnat luni, de Primăria Constanţa. Proiectul prevede realizarea a opt kilometri de piste de biciclete şi 11 kilometri de benzi de circulaţie dedicate transportului public.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat luni, contractul de finanţare „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”

Decebal Făgădău a declarat că este vorba de cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani.

“Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viaţa oraşului nostru. Da, la Constanţa vin fonduri europene. Cu aceşti bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanţa pe bulevardul 1 Decembrie şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Practic, de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 de metri pătraţi de asfalt, peste 44.000 de metri pătraţi de trotuare, aproape 8 kilometri de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 kilometri de benzi de circulaţie dedicate transportului public”, a afirmat primarul Constanţei.

El a precizat că în cadrul acestui proiect vor fi amenajate staţii de autobuz, vor fi amplasate mobilier urban inteligent şi panouri de informare, vor realizate o reţea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare şi piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietone. De asemenea, vor fi amplasaţi senzori pentru măsurarea calităţii aerului, vor fi amenajate spaţii verzi mediane şi va fi realizat un sistem de irigaţii, iar acest traseul va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sursa : news.ro

Interagro anunţă că dezvoltă cu americanii de la Nitron un terminal de import şi export îngrăşăminte în portul Zimnicea,... Studiu: Epidemia din China poate afecta peste cinci milioane de companii la nivel mondial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x