Antena Căutare

Privatizarea Oltchim: Seful OPSPI a demisionat si i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, pentru inselaciune, si si-a inaintat demisia.

Privatizarea Oltchim: Seful OPSPI a demisionat si i-a facut plangere penala lui Dan Diaconescu
| intact images

Remus Vulpescu a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia sa a sumei de circa 200.000.000 de lei, necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim.

"Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Vulpescu a anuntat ca si-a inaintat demisia si a precizat ca procedura de licitatie a fost organizata fara incalcarea dispozitiilor legale si a fost destinata sa stimuleze participarea unor investitori romani sau straini. El a adaugat ca intentia lui Dan Diaconescu de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri ce urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de luni, 01 octombrie 2012, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata.

Moody's a descoperit o "gaura" de 105 mld. euro in sistemul bancar spaniol ... Privatizarea Oltchim: Guvernul vrea sa vanda fara licitatie, prin negociere directa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x