Antena Căutare

Problemele din Grecia slabesc leul in fata principalelor monede

Moneda nationala s-a depre­ciat cu 6,86 bani in fata francului elvetian, iar cursul de refe­rin­ta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins maximul istoric, de 3,5050 lei/franc.

Totodata, leul a pierdut te­ren si in fata monedei unice si a atins maximul din 4 martie 2011, nivelul afisat de BNR fiind in scadere cu 3,32 bani, pana la 4,2088 lei/euro.

De altfel, euro s-a depreciat accentuat si pe pietele internationale in fata dolarului si a francului elvetian, investitorii preferand moneda nationala a Elvetiei pe fondul incertitudinilor din pietele financiare. Leul a avut o evolutie slaba si in fata dolarului american, iar paritatea s-a plasat cu 6,52 bani mai sus, la 2,9820 lei/dolar.

Analistii spun ca leul are cel mai slab parcus dintre monedele din re­giu­ne si ca evolutia este cauzata de intensificarea temerilor privind inrautatirea crizei din Grecia.

Sursa: Financiarul

Prabusirea pietei imobiliare din Capitala si Banat a taiat 25% din businessul cu ciment... Directiile MFP din teritoriu, „privatizate“ politic, protejeaza evaziunea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x