Antena Căutare

Profiturile Nuclearelectrica si Electrica se prabusesc in acest an. Salariile cresc!

Operatorul reactoarelor 1 si 2 estimeaza un castig de aproape opt ori mai mic. Distribuitorul de electricitate de stat va avea un profit de trei ori mai scazut.

Al doilea mare producator de electricitate din tara, Nuclearelectrica, operatorul reactoarelor nucleare 1 si 2 de la Cernavoda, prognozeaza in acest an un profit brut de 16,24 milioane de lei, in scadere cu 87% fata de estimarea de 126,16 milioane de lei pentru 2010, potrivit proiectiilor bu­getare afisate de actionarul majoritar al socie­tatii, Ministerul Economiei.

In schimb, veniturile vor cunoaste un salt de aproape 10%, de la 1,61 miliarde de lei la 1,77 miliarde de lei. Pana la inchiderea editiei oficialii companiei nu au putut fi contactati pentru a explica scaderea abrupta a profitului in 2011.

Pentru acest an se prevede o reducere a personalului de la 2.249 la 2.192, insa salariile medii lunare vor creste de la 7.420 de lei la 7.658 de lei.

De altfel, angajatii Nuclearelectrica sunt printre cei mai privilegiati salariati din com­paniile de stat, avand printre cele mai mari veni­turi. Contractul de mandat al directorului Pom­piliu Budulan sufera o mica diminuare, de la 87 de mii de lei la 80,3 mii de lei. Acesti bani vor fi incasati daca managerul reuseste sa inde­plineasca mai multe criterii de performanta prevazute in contract. Operatorul reactoarelor 1 si 2 asigura aproape 20% din energia electrica a tarii.

Restantierii au faultat Electrica

Distribuitorul si furnizorul de energie Elec­trica va consemna in acest an un profit brut de 10,5 milioane de lei, de trei ori mai mic decat cel obtinut in 2010. Directorul general al companiei, Ioan Folescu, a declarat pentru „Fin.ro" ca aceasta scadere se datoreaza veniturilor neincasate de la clienti, transformate in cheltuieli.

Pentru anul trecut Electrica avea prognozat un profit de 18,4 milioane de lei, insa finalul lui 2010 a adus un castig de 30 de milioane de lei. „Ar fi trebuit sa am un profit de 130 de milioane de lei, dar nu pot sa trec in contabilitate la venituri facturile nein­casate. Asa ca sunt nevoit sa las 30 de milioane de lei. Pentru 2011 cele 10,5 milioane de lei sunt propuse, dar proiectia poate fi alta si sa avem un profit mai mare", a mai declarat Folescu.

Numa­rul de salariati ai centralei Electrica din Bucuresti este de 247, iar salariul mediu va creste in acest an la 4.958 de lei, de la 4.809 lei, fiind indexat cu rata inflatiei.

Tot articolul, in Financiarul

Unul dintre mostenitorii lui Malaxa si Ausnit ar putea intra in Comitetul Reprezentantilor de la FP... Salariatii din Romania sustin din ce in ce mai multi pensionari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x