Antena Căutare

Proiect Metrorex de 300 milioane de euro: Magistrala 4 extinsa cu inca doua statii, pana in zona lacului Straulesti

Metrorex vrea sa extenda Magistrala 4 (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai) cu inca doua statii, pana in zona lacului Straulesti unde vor fi construite alte facilitati, informeaza Mediafax, citat de HotNews. In luna iulie vor fi puse in functiune alte doua statii (Pajura si Parc Bazilescu), pe langa cele 4. Viitoarele doua statii sunt Laminorului si Lac Straulesti.



"Metrorex a propus revizuirea solutiilor tehnice pe zona Zarea-Laromet (Laminorului), extensia Tronsonului II pana in zona Lacului Straulesti precum si realizarea extinderii dispeceratului central (centru operational) si amenajarea terenului la suprafata printr-un nod intermodal in Zona Straulesti - parcare si autogara pentru calatorii periurbani cu metroul"

Tronsonul va transporta 50.000 de persoane pe ora pe fiecare sens, iar Magistrala 4 va avea o lungime totala de 7,8 kilometri si opt statii. Extinderea magistralei va incuraja transportului in comun pentru deplasarile intraurbane.

Metrorexul cuprinde in reteaua sa 67 de kilmetri, patru magistrale si 49 de statii. De curand, operatorul retelei de metrou din Bucuresti a atribuit lucrarile pentru constructia Magistralei 5, care urmeaza sa fie pusa in functiune in 2014.

Foto: Intact Images

CNADNR, robinetul de 19 mld. € al clientelei portocalii... Romania a utilizat doar 7% din banii alocati de UE in perioada 2007-2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x