Antena Căutare

Rezervele valutare ale Chinei au scazut cu 20,5 miliarde de dolari

Financial Times a anuntat scaderea rezervelor valutare ale Chinei cu 20,5 miliarde de dolari, la aproape 3.200 miliarde de dolari. In ultimii cinci ani, China a acumulat in medie 160 de miliarde de dolari in fiecare trimestru.

Potrivit cotidianului britanic declinul rezervelor a fost cauzat de diminuarea excedentului comercial si a intrarilor de capital, la fel ca pe multe alte piete emergente.

Avansul ar putea fi reluat in acest an, intr-un ritm mai lent insa comparativ cu anii trecuti, ca urmare a trendului de diminuare a excedentului comercial.

Este prima scadere a rezervelor valutare de la criza financiara asiatica din 1998. Banca nationala a Chinei este astfel obligata sa cumpere cea mai mare parte a valutei care intra in tara, injectand moneda proprie in sistemul financiar.

Foto: chinahighlights.com

Magiunul de Topoloveni, singurul produs alimentar romanesc cu protectie comunitara... Uniunea Europeana, in alerta maxima de recesiune: Austria, Italia, Spania si Portugalia au fost retrogradate de Standard...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x