Antena Căutare

Riscul fiscal din Romania este de doua ori mai mic decat cel al Greciei

Conform unui raport al Comisiei Europene, Romania are un risc fiscal apropiat de media Uniunii Europene si de doua ori mai mic decat cel al Greciei, informeaza Mediafax.


Indicatorul reflecta riscuri care daca s-ar materializa ar pune presiune pe situatia fiscala si ar conduce la o crestere brusca a necesarului de finantare pe partea fiscala. Acesta evalueaza riscul relativ, nu nivelul de risc absolut pe care il prezinta fiecare tara ci mai degraba modul in care influenteaza statele membre.

Pentru Romania, indicatorul calculat de CE se situeaza la 0,54 puncte, usor peste media UE, de 0,51 puncte. Grecia prezinta cel mai ridicat risc din UE, de 1,02 puncte, urmata de Italia, cu 0,88 puncte.

In Europa Centrala si de Est, Bulgaria prezinta cel mai redus risc fiscal, de numai 0,08 puncte, in timp ce in Ungaria acesta este cel mai ridicat, de 0,82 puncte. Polonia si Cehia se situeaza sub media UE, cu 0,48 puncte, respectiv 0,32 puncte. Luxemburg, cu o valoare negativa de 0,05 puncte, este statul UE cu cea mai solida situatie fiscala.

UE face lumina in contractele "baietilor destepti" din energie... Premiul Nobel pentru Economie, adjudecat de Thomas J. Sargent si Christopher A. Sims...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x