Antena Căutare

Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale: Economia mondiala a intrat intr-o "faza periculoasa"

Economia mondiala a intrat intr-o "faza noua si mai periculoasa", care lasa o foarte mica marja de manevra pentru tarile cele mai dezvoltate, a afirmat, sambata, presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, relateaza AFP.

"pe teremen mediu si lung"
Suntem la inceputul unei furtuni noi si diferite, nu este aceeasi criza ca in 2008",


"In ultimele doua saptamani, am trecut de la o recuperare dificila - cu o crestere buna pentru tarile emergente si pentru cateva tari, cum ar fi Australia, insa mult mai ezitanta pentru tarile cele mai dezvoltate - la o faza noua si mai periculoasa",
a spus presedintele Bancii Mondiale. Criza din zona euro "ar putea fi problema cea mai importanta" a economiei mondiale, a adaugat Robert Zoellick, cerand tarilor europene sa ia masurile necesare cat mai rapid posibil.

"Cu cat astepti mai mult, cu atat masurile vor fi mai severe - aceasta este lectia pe care am invatat-o in 2008", a mai afirmat el, incurajandu-l pe premierul britanic David Cameron sa mentina, in pofida revoltelor, masurile de austeritate, care sunt "cu adevarat necesare".

Presedintele Bancii Mondiale a estimat totodata ca aceasta criza a fost pe cale de a transfera "foarte repede din punct de vedere istoric" puterea economica a Occidentului catre China, care poate insa "sa nu-si asume acest rol", preocupata fiind de propriile sale probleme.

sursa: Jurnalul

foto: siteresources.worldbank.org

Guvernul a revizuit in usoara scadere estimarea de crestere economica in trimestrul II, la 0,2-0,3%... Emil Boc: "Companiile chineze vor sanse egale cu celelalte companii la licitatiile din Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x