Antena Căutare

Romania a folosit doar 13% din fondurile europene disponibile pentru perioada 2007 - 2013

Romania are la dispozitie 15 milioane de euro pe zi, bani europeni, pana in 2013. Expertii de la Bruxelles se asteapta sa ii si folosim, iar asta cat mai repede. Comisarul pentru politici regionale, Johannes Hahn, vrea sa vada imbunatatirea capacitatii de absorbtie pana la vara.





Romania inca nu a acceptat ajutorul, dar e clar ca ceva nu merge: se afla la coada Europei in ceea ce priveste absorbtia fondurilor. O alta solutie ar fi implicarea bancilor private la accesarea banilor europeni. Acest lucru ar putea usura presiunile asupra cofinantarii cu care s-a confruntat sectorul public.

Comisia Europeana sustine si simplificarea procedurilor de selectie si aprobare a proiectelor. Iar asta pentru ca multi dintre cei interesati renunta de cum afla detalii despre procesul greoi. In plus, Bruxelles-ul impune standardizarea formalitatilor de organizare a licitatiilor si achizitiilor publice, avand in vedere ca, in prezent, fiecare administratie face licitatiile dupa cum intelege.

Reprezentantii europeni mai vor sa elimine firmele de consultanta capusa si sa stimuleze angajatii din administratie care se ocupa de proiectele cu finantare europeana.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

INS: Salariul net a crescut in martie cu 79 lei... Comertul auto a crescut cu 4,8% in primul trimestrul, serviciile cu 7,4%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x