Antena Căutare

Romania a pierdut aproximativ un miliard de euro din cauza viscolului si zapezilor

Pierderile suferite de economia Romaniei in doar o saptamana plina de viscol si zapezi se ridica la aproximativ un milliard de euro. Blocarea a zeci de drumuri a afectat cele mai importante sectoare. Transportatorii, comerciantii sau exportatorii sunt printre cei mai afectati.

De exemplu, o singura fabrica de paine a pierdut 60 de mii de euro din cauza viscolului. Mii de paini au devenit hrana pentru animale pentru ca termenul de valabilitate a expirat.

Pierderi si mai mari au inregistrat producatorii de carne: aproape 100 de mii de euro pe zi scris pe ecran 100 de mii de euro.

Nici firmele de curierat nu s-au descurcat mai bine. Multe dintre colete au ramas in depozite, iar masinile care au reusit totusi sa iasa din parcare au mers pe rute ocolitoare. Asta inseamna mai multi bani platiti pentru combustibil.

In aceste zile, autoritatile contabilizeaza toate pierderile pentru a stabili impactul total asupra economiei romanesti. Chiar daca am incheiat 2011 cu un plus de 2,5 la suta, datele arata ca la sfarsitul anului trecut cresterea economica a franat puternic.


Moody's a scazut ratingul a sase state UE si ameninta Franta, Marea Britanie si Austria... Cehia intra din nou in recesiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x