Antena Căutare

Moody's a scazut ratingul a sase state UE si ameninta Franta, Marea Britanie si Austria

Agentia de evaluare financiara Moody's a redus ratingul Italiei, Portugaliei, Spaniei, Slovaciei, Sloveniei si Maltei si a anuntat ca evalueaza situatia Frantei, Marii Britanii si a Austriei, tari care ar risca pierderea calificativului "AAA".

Ratingul Italiei a fost redus cu o treapta, la "A3", al Portugaliei cu o treapta, la "Ba3", si al Spaniei cu doua trepte, la "A3".

Slovacia si Slovenia au fost si ele sanctionate prin scadere notei cu o treapta la "A2", iar Malta si-a vazut ratingul coborat cu o treapta pana la "A3".

Moody's anuntat ca are in vedere si reducerea pe termen mediu a ratingului solvabilitatii Frantei, Marii Britanii si Austriei, tari pe care analistii agentiei le considera cu "riscuri financiare si macroeconomice in crestere din cauza crizei din zona euro".


Foto: Intactimages

Ministrul Transporturilor cere Curtii de Conturi verificarea contractelor de deszapezire... Romania a pierdut aproximativ un miliard de euro din cauza viscolului si zapezilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x