Antena Căutare

Romania e codasa in UE la productivitatea muncii

Intr-un raport al Comisiei Europene privind competitivitatea industriei in statele membre Romania figureaza la coada clasamentului devansand doar Letonia si Bulgaria.


Prima categorie este compusa din tarile in care peste 60% din companii inoveaza, respectiv Germania si Luxemburg, a doua cele care se incadreaza in intervalul 50-60%, precum Austria, Cehia, Suedia sau Franta, in timp ce in ultima categorie, cu o pondere mai mica de 30% se situeaza Ungaria, Polonia si Letonia.

Avem legislatie putin prietenoasa, dar e loc de mai rau

Legislatia din Romania este mai putin prietenoasa comparativ cu reglementarile din Finlanda, Estonia, Danemarca, Cipru, Suedia sau Luxemburg, dar se situeaza aproape de media UE, se arata in raport. Clasificarea CE se bazeaza pe date ale Forumului Economic Mondial.

Astfel, Romania se afla in a doua categorie, alaturi de majoritarea statelor UE, in timp ce cinci state, Belgia, Portugalia, Grecia, Ungaria si Italia, legislatia este considerata cea mai apasatoare din UE.

sursa: Fin.com

Top Forbes: Dinu Patriciu ramane cel mai bogat roman. Vezi cine sunt magnatii din mass-media si publicitate!... Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor: "Criza nu va lua sfarsit. Europa trebuie sa isi vina in fire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x