Antena Căutare

Romania si Bulgaria vor avea un singur spatiu aerian, in cadrul unui proiect al UE

Romania si Bugaria au incheiat un acord pentru infiintarea unui bloc functional de spatiu aerian prin care acestea vor avea un spatiu comun, in cadrul proiectului Single European Sky - SES al UE, informeaza Mediafax.


Uniunea Europeana a initiat in 2004 proiectul "Cer Unic European" (Single European Sky - SES) pentru a crea un spatiu aerian integrat, prin stabilirea unor norme comune in statele membre.

Acordul privind instituirea blocului functional de spatiu aerian Danube FAB intre Romania si Bulgaria a fost semnat la reuniunea Consiliului de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana (TTE) si reprezinta un pas important pentru indeplinirea cerintelor europene in domeniul Cerului Unic European si pentru implementarea proiectului Danube FAB.

"Vom avea rute de zbor mai scurte, iar, in final, pasagerii vor experimenta un timp redus de calatorie. Ne asteptam de la operatorii aerieni ca din momentul instituirii FAB-ului reducerile de costuri care se vor face sa se reflecte si in costul biletelor", a declarat, intr-un comunicat, secretarul de stat Alexandru Nazare.

Acordul Danube FAB este al cincilea pentru instituirea unui bloc de spatiu aerian functional din cele noua care sunt prevazute la nivel european.

sursa: Antena3

Presedintele Erste-BCR: Masurile de austeritate luate de guvernul roman au fost brutale, de neimaginat in Vest... BNR a imprumutat noua banci cu 1,7 miliarde euro intr-o singura zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x