Antena Căutare

Românii au decis! Ce se întâmplă cu banii de la Pilonul II de pensii

Nu demult, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat noi schimbări în ce privește Pilonul II de pensii private, făcând referire la posibilitatea retragerii mai devreme cu cinci ani de la fondul de pensii private. Ce se întâmplă acum cu Pilonul II de pensii și ce au ales românii?

Nu demult, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat noi schimbări în ce privește Pilonul II de pensii private, făcând referire la posibilitatea retragerii mai devreme cu cinci ani de la fondul de pensii private. Ce se întâmplă acum cu Pilonul II de pensii și ce au ales românii?

În prezent există peste 7 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii. La împlinirea unui stagiu de minim cinci ani de cotizare, cetățenii pot solicita, conform modificărilor anunțate de ministerul Finanțelor Publice, încetarea plăților la pensia privată și transferul sumelor către sistemul public de pensii.

Se pare totuși că, deși au trecut câteva luni de la intrarea în vigoare a noilor prevederi, din totalul de câteva milioane de români s-au înregistrat doar câteva zeci de astfel de cereri de transfer către Pilonul I de pensii.

Românii au decis! Ce se întâmplă cu banii de la Pilonul II de pensii

Potrivit analiștilor economici, românii par să aibă mai multă încredere într-un sistem privat de gestionare a sumelor alocate pentru pensii. Așadar vorbim despre o lovitură puternică pentru statul român, care nu se bucură de un nivel ridicat de încredere din partea românilor.

Pentru cei care nu știu, 3,75% din CAS pot fi transferate la stat din 12 martie, după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114.

De la 1 iulie 2019, administratorii de fonduri de pensii private obligatorii vor raporta către Autoritatea de Supraveghere Financiară numărul românilor care renunţă la Pilonul II de pensii.

Scapi de datoriile la ANAF? Ce români sunt vizați de noua schimbare... Mamele obțin mai mulți bani de la stat! Legea se schimbă radical pentru milioane de femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x