Antena Căutare

Romanii au redus cheltuielile cu alimentele, dar au alocat mai multi bani pentru bere

Romanii si-au redus cu 2% cheltuielile pentru alimente in primul semestru al anului. In schimb, au cheltuit cu 5% mai multi bani pentru bauturile non-alcoolice si bere.

In primul semestru din 2012, consumul casnic de bunuri de larg consum a crescut cu 2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, confrom unei cercetari de piata GfK Romania, citate de Antena 3. Romanii au cheltuit mai putin pentru produsele alimentare cu aproximativ 2%. S-au cumparat mai putine alimente, dar mai multe bauturi non-alcoolice si bere. Cheltuielile pentru astfel de produse au crescut cu 5% in primele sase luni ale anului.

Romanii au alocat mai putini bani si pentru uleiul de gatit. In 2011, gospodariile au cheltuit pentru aceasta categorie cu pana la 4% mai mult comparativ cu 2010, in timp ce in primele sase luni se inregistreaza o scadere valorica de pana la 9% si un volum in regres cu 6%.

Tabletele de ciocolata si iaurtul cu fructe s-au aflat si ele pe lista reducerilor de cheltuieli, iar cafeaua macinata si prajita s-a cumparat in cantitati mai mici.

S-au inregistrat si cresteri ale sumelor cheltuite in cazul samponului de par, al sapunului de toaleta si al deodorantelor.

Foto: Intact Images

Ce pune si ce impune Gazprom in Romania... Germania salveaza zona euro - Unda verde pentru participarea la Mecanismul European de Stabilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x