Căutare Live

Românii pot primi un nou tip de indemnizație! Care este condiția să iei bani de la stat

Vestea momentului pentru români, după ce s-a anunțat introducerea unui nou tip de indemnizație! Cine poate lua bani de la stat?

Un nou tip de indemnizație ar putea să apară pentru români

Conform unei noi propuneri legislative ce se află momentan în dezbatere, românii care vor fi concediați începând cu anul 2020 vor putea beneficia de o indemnizație specială.

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială stabileşte că cei ce rămân fără un loc de muncă până la sfârşitul anului viitor vor beneficia de şomaj mai mult timp decât este normal.

Concret, românii concediați ar putea să primească trei indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal.

Românii pot primi un nou tip de indemnizație! Care este condiția să iei bani de la stat

Un nou tip de indemnizație ar putea să apară pentru români

Un nou tip de indemnizație ar putea să apară pentru români

Există, desigur, și anumite condiții pentru acordarea acestui nou tip de indemnizație. De ea nu se pot bucura românii care nu și-au îndeplinit atribuțiile la locul de muncă, ci doar aceia care care au de suferit de pe urma incapacității de plată a societăților unde sunt angajați (declararea falimentului companiei, concedieri colective etc).

Spre exemplu, dacă o persoană va fi concediată anul viitor şi ar avea dreptul la şase luni de şomaj, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, va primi şase indemnizaţii plus trei suplimentare, în total, nouă indemnizaţii de şomaj, arată cei de la bugetul.ro.

Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie de adoptarea în Parlament şi de semnătura şefului statului.

Șoferii vor pune benzină și motorină cu bani mai puțini, în 2020. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor... Veste bombă! Românii scapă de plata impozitelor! Ce categorie este vizată...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x