Antena Căutare

Ai lucrat în această perioadă? Vei primi PENSIE MAI MARE! Anunțul făcut de Lia Olguța Vasilescu!

O prevedere importantă din noua Legea Pensiilor spune că toţi pensionarii care au lucrat între anumite perioade de timp primesc bani în plus la pensie. 

O prevedere importantă din noua Legea Pensiilor spune că toţi pensionarii care au lucrat între anumite perioade de timp primesc bani în plus la pensie. Totul a fost dezvăluit de fostul ministru, Lia Olguţa Vasilescu, înainte ca legea să fie votată de deputaţi.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, în urmă cu ceva timp, că discrepanţele dintre pensionarii care au muncit acelaşi număr de ani vor dispărea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată de Parlament.

„Au avut al 13-lea salariu, au avut drepturi pentru care au contribuit şi care până acum nu au fost prinse in lege. Până acum veneau în justiţie să îşi câştige acest drept şi pierdeau pentru că legea nu menţiona drepturile respective. În noua legislaţie se acordă un procent de 10% pentru cine care au lucrat între 1975 şi 2001. Dar, dacă pot aduce adeverinţe procentul poate să crească.

„La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează venitul total lun ar realizat, brut sau net, după ca, asupra căruia s-a datorat, potrivit legii, contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat”, se arată la art. 151 al actului normativ.

„Persoanele care nu fac dovada venitului total lunar (…) beneficiază de majorarea punctajelor lunare, corespunzătoare stagiului de cotizare realizat în perioada 1 februarie 1975 – 1 aprilie 2001, cu 10%”, se arată în Legea Pensiilor.

BNR Curs valutar 20 decembrie. Leul se depreciază în faţa euro, dolar și lira sterlină... Afacerea ta necesită noi investiții pentru a se dezvolta? Iată cum poți obține cele mai avantajoase credite nebancare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x