Antena Căutare

Romanii trebuie sa se vindece de obsesia imobiliara

Scaderea si imbatranirea continua a populatiei vor face ca, in deceniile urmatoare, numarul de cumparatori potentiali de locuinte sa se reduca dramatic.

Pana in 2008, achizitia de apartamente pe credit parea cea mai sigura si mai profitabila investitie, atat pentru speculatori, cat si pentru persoanele inclinate spre investitii pe termen lung.

Preturile de pe piata imobiliara cresteau continuu, in ritmuri impresionante, si nu dadeau niciun semnal de incetinire, dat fiind ca salariile romanilor cresteau si ele, iar dezvoltarea economiei, sporirea numarului de locuri de munca, deficitul de locuinte si relaxarea creditarii pareau sa asigure un nivel solid al cererii.

Autoritatile intareau si ele, prin semnalele lor, acest sentiment. „Posibilitatea de a se inregistra o corectie puternica a preturilor la imobile pe termen scurt este redusa, pentru ca dezechilibrul intre cerere si oferta se mentine. Oferta, desi in crestere, ramane inferioara cererii", afirma BNR, in raportul asupra stabilitatii financiare publicat in iunie 2008 si bazat pe date culese intre 2007 si martie 2008.

Criza nu ne-a lecuit
Martie 2008 a reprezentat, de altfel, varful „bulei" imobiliare romanesti, intrucat ulterior a inceput prabusirea. Din acel moment si pana la finalul anului 2009, in medie, preturile la apartamente au scazut cu peste 40%. Cu toate acestea, romanii au ramas la parerea ca investitiile in case, apartamente si terenuri sunt si cele mai sigure si cele mai profitabile.

Tot articolul, in Saptamana Financiara

Isarescu: Salariile bugetarilor vor creste in 2011, dar nu la nivelul de dinaintea reducerii cu 25%... Recesiunea si evaziunea au redus consumul cu 4,9% in primele 9 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x