Antena Căutare

Românii trebuie să se grăbească! Veste de ultimă oră despre pensii! Pe 31 decembrie se termină tot!

Este valabil pentru toți românii care nu au ajuns incă la vârstă de pensionare. Totul se mai poate face doar luna asta

Este valabil pentru toți românii care nu au ajuns incă la vârstă de pensionare. Totul se mai poate face doar luna asta.

Cei care au perioade în care nu au fost asigurați în niciun sistem autohton, trebuie să își plătească retroactiv contribuția pentru cinci ani. Persoanele interesate pot încheia contractele cu casele de pensii pană la finalul acestui an.

Plătile retroactive se pot face pană la data de 31 decembrie 2018, după ce termenul inițial a fost prelungit de două ori pană acum-prin Ordonanța de urgentă a Guvernului nr. 32/2017 și prin Legea nr 238/2017. Practic, în lipsă acestor extinderi a perioadei de plăti retroactive, cetătenii ar fi putut să achite contribuția la pensii doar pană pe 27 aprilie 2017, respectiv pană pe 31 decembrie 2017.

Aşadar, persoanele interesate pot să plătească retroactiv contribuţia la pensii pentru ultimii cinci ani dinainte de încheierea contractului de asigurare socială. Asta înseamnă că perioadele pentru care se face plata retroactivă sunt luate în considerare, la calcularea pensiei, ca stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.

Mii de români norocoși vor plăti taxe mai mici la stat! Vezi dacă te încadrezi... Oficial! Prim-ministrul României a dezvăluit în ce an vom trece la euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x