Căutare Live

Şeful Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, cere Facebook să oprească proiectul monedei digitale Libra

”Libra provoacă îngrijorări serioase legate de confidenţialitate, spălarea de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară”, a afirmat Powell în timpul audierii sale bianuale în Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanţilor. ”Nu cred că proiectul poate merge mai departe” fără rezolvarea acestor îngrijorări, a adăugat Powell ulterior.

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat miercuri că proiectul Facebook pentru moneda digitală Libra ”nu poate continua” până nu sunt rezolvate motive serioase de îngrijorare, comentarii care au pus presiune pe acest plan şi au dus la scăderea preţului bitcoin, relatează Reuters.

Aceste comentarii ferme din partea celei mai puternice autorităţi de reglementare a sectorului financiar din Statele Unite scot în evidenţă obstacolele tot mai mari din partea autorităţilor de reglementare întâmpinate de criptomoneda propusă, care a atras atenţia autorităţilor din întreaga lume.

”Libra provoacă îngrijorări serioase legate de confidenţialitate, spălarea de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară”, a afirmat Powell în timpul audierii sale bianuale în Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanţilor.

”Nu cred că proiectul poate merge mai departe” fără rezolvarea acestor îngrijorări, a adăugat Powell ulterior.

Şeful Fed a spus că evaluarea proiectului de către autorităţile de reglementare trebuie să fie făcută ”cu calm şi cu precauţie”. El a notat de reglementările actuale nu sunt potrivite pentru monedele digitale.

”Este ceva care nu se încadrează corect şi uşor în cadrul nostru de reglementări, dar are potenţialul să ajungă la un nivel sistemic. Este nevoie de o analiză atentă, aşa că cred cu tărie că avem nevoie de timp”, a afirmat Powell.

”Suntem cu totul de acord cu preşedintele în privinţa necesităţii unei discuţii publice pe această temă. Acesta este motivul pentru care, împreună cu ceilalţi 27 de membri fondatori ai Libra Association au făcut acest anunţ cu atât de mult timp înainte, astfel încât să putem avea discuţii constructive şi să obţinem feed back”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Elka Looks.

Comentariile lui Powell referitoare la Libra au afectat preţul bitcoin, care a scăzut cu până la 7% în timpul audierii sale care a durat trei ore.

La sfârşitul lunii iunie, bitcoin a revenit la aproape 14.000 de dolari, crescând cu peste 30% începând din 18 iunie, când Facebook a anunţat planul de lansare a Libra. Miercuri, bitcoin a fost tranzacţionată în jurul nivelului de 12.268,99 de dolari pe unitate.

Acţiunile Facebook au fost şi ele afectate în timpul discursului lui Powell, dar şi-au reveni ulterior, avansând cu până la 1,3%.

Nu este clar cum ar putea încetini Fed proiectul Libra, dacă va dori acest lucru, având în vedere reglementările neclare referitoare la monedele digitale, dar opinia lui Powell contează.

În această lună, oficiali ai Facebook urmează să fie audiaţi în legătură cu acest proiect în Congres, unde parlamentari de marcă au ridicat problema confidenţialităţii datelor şi au exprimat şi alte îngrijorări.

Sursa : news.ro

Donald Trump a decis că Statele Unite vor investiga planul Franţei de a taxa companiile de tehnologie... Topul băncilor din România: Banca Transilvania a trecut pe primul loc, urmată de BCR şi BRD...
Parteneri
Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor
Catine.ro
Ultimele știri
x