Antena Căutare

Situatia macroeconomica a Romaniei, pe masa FMI

Astazi, la Washington, se analizeaza situatia financiara a Romaniei. Boardul FMI discuta raportul despre situatia macroeconomica a tarii noastre si masurile luate de guvernanti in vederea respeczarii acordului cu Fondul.

Chiar daca masura care prevedea taierea pensiilor a picat la Curtea Constitutionala, FMI apreciaza ca autoritatile romane au actionat rapid, gasind alte solutii economice.

"Autoritatile romane au reusit sa identifice masuri alternative", a remarcat Caroline Atkinson, purtatorul de cuvant al FMI.

In urma sedintei, Romania ar putea afla daca va primi cea de-a cincea transa din imprumutul FMI, in valoare de 900 milioane de euro.

De asemenea, Guvernul se foloseste de inundatiile din ultimele zile pentru a mai negocia cu FMI. Ar putea fi invocata forta majora pentru a cere Fondului sa creasca deficitul convenit. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu sustine ca propunerea a fost trimisa deja catre boardul FMI.

Radu Berceanu: "Guvernul ar putea cere FMI discutarea cresterii deficitului convenit"... FMI: Romania a facut pasi importanti in restaurarea stabilitatii macroeconomice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x