Antena Căutare

Sorin Blejnar si alti 22 de inculpati, trimisi in judecata in dosarul "Motorina"

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, va fi judecat pentru aderare la grup infractional organizat. DIICOT Brasov a finalizat ancheta care ii viza atat pe Blejnar, cat si pe mai multi contrabandisti carora acesta le oferea protectie. In cadrul anchetei, procurorii au aflat ca seful ANAF avea discutii cu fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu. Totodata, din verificari rezulta ca fostul sef de cabinet al lui Blejnar era omul de legatura al acestuia cu contrabandistii. Primul termen in dosarul fostului sef ANAF va fi pe 10 octombrie.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Brasov in 7 septembrie, iar printre cei 17 inculpati persoane fizice se numara fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Brasov, Monea Claudiu si Ciobanu Dorel, dar si fostul deputat brasovean Vasile Bran.

DJAOV Brasov si Directia Generala a Finantelor Publice Brasov s-au constituit parte civila in acest dosar pentru un prejudiciu de peste 22 milioane de lei din evaziune cu produse petroliere.

Sorin Blejnar a fost chemat la DIICOT Brasov, la sfarsitul lunii august, unde i s-a prezentat, timp de cateva zile, materialul de urmarire penala, el declarand jurnalistilor ca nu este vinovat.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov au dispus, in 1 august, inceperea urmaririi penale fata de Sorin Blejnar si Codrut Marta, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de aproape 22 de milioane de lei.

sursa: Antena3.ro

f
oto: Intact Images

Leul s-a depreciat usor. Cursul BNR este de 4,4792 lei/euro... Income Magazine revine la Antena 3 cu un nou realizator: Adrian Maniutiu – de la intervievat la intervievator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x