Antena Căutare

Statul da bani pentru cadavre

Producatorii agricoli care desfasoara activitati de colectare a cadavrelor de animale pot beneficia, incepand de astazi, de ajutor de stat acordat prestatorului de servicii, de maxim 213 lei pe tona de cadavre de animale colectate.

"Incepand cu data de 13 octombrie 2010, producatorii agricoli care desfasoara activitati de colectare a cadavrelor de animale pot beneficia de ajutor de stat acordat prestatorului de servicii, de maxim 213 lei pe tona de cadavre de animale colectate, in limita bugetului aprobat", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Solicitantii ajutorului de stat sunt prestatorii de servicii care efectueaza servicii subventionate producatorilor agricoli, care solicita ajutor de stat inainte de inceperea desfasurarii acestor servicii de colectare a cadavrelor de animale, in baza cererii initiale anuale si care indeplinesc urmatoarele conditii.

Acestia trebuie sa fie persoane juridice si sa fie autorizati de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Mediului si Padurilor, pentru efectuarea activitatii de procesare, incinerare si co-incinerare a subproduselor de origine animala care nu sunt destinate consumului uman.

Pentru anul 2010, cererea initiala anuala se depune in termen de 30 de zile de la data publicarii numarului de inregistrare al cererii de exceptare pe site-ul Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene (DG Agri), respectiv in 30 de zile de la data de 13 octombrie 2010.

Sursa: Jurnalul National

OMV Petrom scumpeste benzina cu sase bani pe litru... Romania pierde 100 mil. de euro pe zi din cauza protestelor la Finante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x