Antena Căutare

Sturionii din Dunare, in pericol din cauza crizei

Sturionii din Dunare sunt in pericol. Din lipsa banilor. De un an de zile Institutul de Cercetari Piscicole Galati nu a mai primit nici un ban pentru continuarea programului de repopulare a Dunarii cu aceasta specie. Fondurile au fost blocate si anul acesta.

Oficialii Ministerului Agriculturii nu au mai alocat fondurile necesare continuarii programului de repopulare a Dunarii cu sturioni, pe care si l-au asumat cu cinci ani in urma. Din 2010 institutul n-a mai primit nici un leu.

In institut lucrau peste 100 de cercetatori. Acum au mai ramas doar 40 de salariati.

Programul national de sustinere a Dunarii cu pui de sturioni din specii amenintate a fost implementat, in 2006, de ministerele Agriculturii si Mediului pentru refacerea stocurilor de sturioni salbatici. In perioada 2006-2009, Romania a populat Dunarea cu 412.000 de pui de sturioni. Numarul e insuficient, spun specialistii.

Fondurile nu fost insa deblocate nici anul acesta. Expertii sustin ca cei mai afectati vor fi morunii - cei mai mari pesti de apa dulce din lume -, dar si nisetrii si pastrugile care se reproduc in Dunare, singurul fluviu din Uniunea Europeana in care mai exista aceste specii.

Sursa: Antena3

Guvernul pregateste stergerea datoriilor companiilor din industria de aparare... Ministerul Economiei a alocat fonduri pentru retehnologizarea fabricii de armament Sadu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x