Antena Căutare

Suntem saraci, dar gurmanzi. Romanii nu reduc cheltuielile nici cu salariile scazute

Recesiunea economica a dus la scaderea veniturilor, dar sumele pe care romanii le cheltuie lunar pe alimente si produse de ingrijire au ramas relativ constante in ultimii ani.



Veniturile medii lunare pe gospodarie in ultimul trimestru al anului trecut au scazut cu circa 3,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Valoarea cosului de cumparaturi pentru alimentele de baza si produsele de ingrijire personala s-a ridicat la 710 lei de persoana la finele lui 2010, in scadere de la 719 lei, cat era in 2009.

Romanii ies mai rar in oras si multi dintre ei au renuntat la vacante, dar nu si la alimentele proaspete. Astfel, 63% din cheltuieli merg pe produse proaspete pe care platesc lunar in jur de 170 de euro pe luna. Ponderea este mult peste cea din restul statelor Uniunii Europene cum sunt Franta, Spania, Bulgaria si Ungaria.

Aproximativ 48% din totalul sumelor cheltuite de romani sunt lasate in magazinele mari si foarte mari, astfel ca numarul acestora a si crescut anul trecut cu 13%.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

107 milioane de euro pentru trenuri noi la metrou... Theodor Stolojan: "Romania are o problema cu capul in privinta energiei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x