Antena Căutare

Tensiunile din Orientul MIjlociu arunca pretul petrolului in aer

La bursa din New York pretul petrolului a trecut, pentru prima data din luna mai , pragul psihologic de 100 de dolari/baril, pe fondul informatiilor privind masurile economice de stimulare a economiei americane si in contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, care pot periclita livrarile de carburant , informeaza Bloomberg.

Barilul marca Brent a crescut cu 1,56% la bursa din Londra, atingand 117,69 dolari. Pretul contractelor futures la titeiul american light sweet crude (WTI) a urcat la 100,6 dolari/baril, in progres cu 1,17% fata de ultima cotatie de joi.

„Este un moment ideal pentru a investi in petrol”, a comentat presedintele companiei Strategic Energy & Economic Research, Michael Linch. „Planurile de stimulare a economiei SUA si tensiunile din Orientul Mijlociu sunt caii care trag caruta”, a adaugat el.

In Egipt, Tunisia, Iran, Libia si Yemen continua demonstratiile izbucnite dupa aparitia pe internet a unui film unde prorocul Mohammed ar fi prezentat intr-o ipostaza nepotrivita. Primele actiuni de protest s-au desfasurat in fata ambasadei SUA din Cairo.

Valul de demonstratii s-a extins, ulterior, in Libia, unde in ajun a fost ucis, intr-un atacat asupra consulatului american, ambasadorul SUA in Libia si alti diplomati ai Departamentului de stat. Miercuri, a fost atacata reprezentanta diplomatica a SUA din Tunisia, iar joi mii de protestanti s-au adunat in fata ambasadei Statelor Unite

Sursa: incomemagazine.ro

Guvernul vrea mai multi bani la buget: Impozit pe piscine, la fel ca pe imobile... Fostul presedinte al BCE: Zona euro este epicentrul celei mai grave crize dupa al II-lea Razboi Mondial ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x