Antena Căutare

Topul companiilor private cu datorii la stat - European Food, pe primul loc cu 135,9 mil. lei

Primii cinci cei mai mari datornici privati la bugetul general con­solidat aveau la 31 martie 2011 obligatii restante de peste 477,98 de milioane de lei, potrivit ulti­melor date ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Fiscul a inceput deja procedurile de executare silita la toate cele cinci companii.

Prima in clasamentul restantierilor la plata obligatiilor catre bugetul general consolidat este compania detinuta de fratii Micula. Este vorba de European Food, care la 31 martie avea de achitat catre stat nu mai putin de 135,9 milioane de lei. In primul trimestru din acest an, restantele companiei au crescut cu peste 50% fata de finalul anului trecut, potrivit datelor ANAF.

Potrivit topurilor de spe­cia­litate, averea celor doi frati se situeaza intre 580 si 620 de milioane de euro.

Pe pozitia secunda se afla produ­ca­torul de motoare si turbine - UCM Resita, companie detinuta de INET AG. Datoriile totale ale companiei la 31 martie, atat catre bugetul de stat, cat si catre bugetul de asigurari sociale, se cifrau la 135,28 de milioane de lei. Urmatoarea plasata in top este Energoconstructia, o companie care activeaza in domeniul constructiilor, cu datorii catre bugetul general conso­li­dat de 69,16 milioane de lei.

Pe a patra pozitie, cu o datorie totala de 86,34 milioane de lei, se pozitio­neaza compania de salubrizare Urban SA. Aceasta datoreaza mare parte din suma, respectiv 52,29 milioane de lei din taxe si impozite, restul fiind restante la buge­tul de asigurari sociale.

Ultima in ,,Top cinci datornici privati" este Mechel Campia Turzii, firma con­trolata de grupul rus Mechel prin subsi­diara Mechel International Holdings. Aceasta datoreaza statului 51,3 mi­li­oane de lei, din care jumatate sunt sume restante catre bugetul de asigurari sociale.

Urmatoarea pe ,,lista datornicilor" este Delphi Packard Romania care are obligatii restante de 36,92 milioane de lei catre bugetul de stat. O alta companie aflata pe aceasta lista este si Jolidon, care datoreaza bugetului de stat 15 milioane de lei.

Firmele de stat, datorii de 6,8 miliarde de lei

Cei mai mari datornici la bugetul general consolidat la finalul primului trimestru sunt numai companii de stat, respectiv CNH, Compania Nationala CFR SA, Electrificare CFR SA, CFR Marfa si SNLO, potrivit datelor furnizate de ANAF pentru ,,Fin.ro". Aceste companii cumu­lea­z­a obligatii restante catre bugetul general consolidat de 6,78 mld. lei. Pe locul 2, cu datorii de 1,66 mld. lei, se si­tu­eaza Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, urmata de Electrificare CFR SA, cu restante de 452 mil. lei, si de CFR Marfa, care datoreaza statului 419 mil. lei.

Top datornici in 2010

Trei din primii 10 cei mai mari dator­nici la bugetul de stat la 31 decembrie 2010 erau companii private, Galaxy Tobacco detinand pozitia secunda in Top 10, potrivit datelor publicate ieri de Agen­tia Nationala de Administrare Fis­cala. Cei mai mari 10 datornici la bugetul de stat aveau la finalul anului trecut obligatii totale in valoare de 4,09 miliarde de lei.

Tot articolul, in Financiarul

Media: Academia Catavencu, oficial in faliment... Australienii cauta gaze in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x