Antena Căutare

Ultima zi pentru amendamente la OUG 50/2010

Discutarea actului normativ in Comisia de buget finante a Camerei Deputatilor a fost amanata pentru martea viitoare. Aprobarea ordonantei ar putea fi intarziata de agenda incarcata a parlamentarilor.

OUG 50/2010 va ajunge martea vii­toare din nou pe agenda deputatilor din Comisia de buget finante. Membrii Comisiei ar trebui sa analizeze fiecare articol din ordonanta, deoarece au primit rapoarte de la toate comisiile de specialitate, iar depunerea amenda­men­telor mai este permisa doar astazi.

Daca in Comisia economica s-au adoptat o serie de prevederi in favoarea bancilor, in Comisia pentru industrii propunerile au fost pe placul Autoritatii Na­tionale pentru Protectia Consuma­torilor (ANPC). Avocatii clientilor nemultumiti de modul in care au fost modificate contractele cred ca procedurile vor dura foarte mult, deoarece parlamentarii vor fi ocupati cu motiunea de cenzura, asu­marea raspunderii pe Legea educatiei si, dupa aceea, cu bugetul anului viitor.

Amanarea aprobarii OUG 50/2010 este insa in avantajul clientilor nemultumiti, care au astfel timpul necesar pentru a da in judecata bancile.

Avocatul Gheorghe Piperea spune ca un client a obtinut deja in instanta amanarea platii ratelor creditelor pe durata judecarii proce­sului. „Intr-o instanta din tara jude­catorii au aprobat o ordonanta pre­- ­se­­dintiala pentru suspendarea platii ratelor si a dobanzilor aferente pe durata procesului, la solicitarea unui consu­mator.

Persoana respectiva isi asuma un risc mare daca pierde procesul, insa important este faptul ca exista un precedent care arata ca se poate castiga impotriva bancilor", a declarat avocatul Gheorghe Piperea. Acesta sustine ca are 2.300 de clienti, coalizati impotriva a cinci banci, iar prima actiune colectiva in instanta ar putea demara chiar astazi. Avocatul intentioneaza ca pentru dosa­rele deschise sa solicite si suspen­darea platii ratelor pe durata proceselor.

Tot articolul, in Financiarul

CE da 124,4 mil. € euro pentru Autostrada Timisoara-Arad... Curs valutar: Scadere continua a leului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x