Antena Căutare

România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! - Untold dictează piața de entertainment

Untold dictează piața de entertainment - afacere de 68 de milioane

România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! - Untold dictează piața de entertainment Galerie
| pexels.com

’’Clujul reprezintă, în prezent, etalonul în materie de business în acest sector. Dincolo de creșterea potențialului turistic, Untold înseamnă un business pe orizontală, cu zeci dacă nu sute de firme conectate, din care câștigă tot orașul, de la operatorii din turism, la transportatori, sectorul de food, autorități, din taxe și impozite’’, afirmă analiștii.

Potrivit studiului, afacerile din acest sector (cod CAEN 9002) au atins, anul trecut, nivelul de 472 milioane de lei, cu peste 80 de milioane peste rezultatele din 2017.

Piața festivalurilor din România va înregistra un nou record istoric în 2019, iar cele de la Cluj reprezintă etalonul în materie de business în acest sector.

Piața festivalurilor din România a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase creșteri din economie, nu doar din prisma audienței, estimată în acest an de către compania de consultanță Frames la peste 1 milion de oameni. Dincolo de biletele vândute, business-ul de festival înseamnă zeci de milioane de lei încasări din servicii, de la mâncare și băuturi la transport, turism, produse promoționale și afaceri conexe.

România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! - Untold dictează piața de entertainment

,,Investițiile semnificative în marketing și promovare alături de implementarea unor servicii de suport de ultimă generație, de la soluțiile de plată moderne la paleta de oferte de produse, s-au tradus în creșterea vânzărilor de bilete și a consumului de produse și servicii în cadrul festivalurilor. Așa s-a ajuns ca Untold să devină un etalon în sectorul internațional de festivaluri, premiat ca atare de specialiștii în domeniu’’, afirmă analiștii Frames.

România câștigă și la capitolul turism!

România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! - Untold dictează piața de entertainment

Untold, Neversea dar și Festivalul George Enescu au dovedit că și în România pot avea loc festivaluri de amploare, bineînțeles pe fondul creșterii puterii de cumpărare a românilor.

,,Noile generații sunt mult mai atrase de astfel de evenimente, de cultura occidentală în care asemenea festivaluri se află în prim-plan. Ultra Music Festival reprezintă, la nivel internațional, un etalon în materie, un business care, în ultimii 20 de ani, s-a extins în toată lumea, cu evenimente cu sute de mii de oameni.’’

Microsoft va investi un miliard de dolari în compania OpenAI din San Francisco, pentru a dezvolta intenligenţa artificia... Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 3,10%, cel mai coborât nivel din ultimele 4 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x