Antena Căutare

Val de scumpiri! Inflatia a crescut la 8,41%

Preturile produselor alimentare si nealimentare au crescut cu 0,2%, in luna mai fata de luna aprilie. Tarifele serviciilor au crescut si ele cu 0,4% iar inflatia a ajuns la 8,41% in mai, a anuntat Institutul National de Statistica (INS). In aprilie, inflatia a fost de 8,34%.

In luna mai fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare si nealimentare au crescut cu 0,2%, in timp ce tarifele serviciilor au crescut cu 0,4 procente.

Fructele au inregistrat cea mai mare crestere a pretului. Pentru un kilogram a trebuit sa scoatem in luna mai cu aproape 7 procente mai mult decat in luna aprilie.

Pe locul doi in topul scumpirilor se afla cartofii, cu o crestere de circa 4%, mierea de albine cu 1,4% si zaharul cu 1,2%.

Pe de alta parte, sunt si alimente care au devenit mai accesibile. Vorbim de oua, care sunt mai ieftine cu 6,4%, legume si conserve de legume, ale caror preturi sunt cu 0,9% mai mici, dar si de telemeaua de oaie, care costa cu 0,4% mai putin.

Sursa: Antena3

Udrea modifica Legea autorizarii constructiilor: incalcarea avizelor, pedepsita cu buldozerul... VIDEO! Vezi cat costa sa cumperi o partie in Alpi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x