Antena Căutare

Valcea – Primarie inchisa din cauza crizei

Situatie fara precedent in judetul Valcea. O primarie a fost inchisa, dupa ce angajatii fie si-au dat demisia, fie au intrat in concediu fara plata, din cauza faptului ca, de cinci luni nu si-au mai primit drepturile salariale.

Revoltati de situatie, functionarii din Primaria Voicesti refuza sa se mai intoarca in institutie, motivand ca nu vor sa munceasca degeaba pentru stat. In consecinta, secretara primariei si-a depus demisia, pentru a pleca in Italia, unde va fi baby-sitter.

"E adevarat ca doamna secretar va pleca in strainatate. Nu mai putem rezista aici. Mai venim asa, cand este nevoie, pentru ca oamenii mai cer un certificat, o adeverinta. Eu va spun sincer...Si anul trecut am fost nevoita sa plec in Germania, la cules de mere, ca sa fac fata cu banii",a declarat pentru Jurnalul National Lidia Ghita, angajata de la Registrul Agrigol al Primariei Voicesti.

PRIMARUL REZOLVA DOAR SITUATIILE MAJORE
Edilul-sef al localitatii sau viceprimarul nu mai pot fi gasiti in institutie. Primarul Florin Vatafu spune insa ca va asigura "urgentele".

"In situatii majore eu voi fi aici,in sensul ca va fi un deces, va fi o casatorie, ca trebuie la cineva de urgenta, o adeverinta. Trebuie sa vin la situatii majore. Eu vin atunci cand sunt solicitat, dar mai mult nu pot sa fac. Ce pot eu sa fac fara secretar? Ce pot eu sa fac fara contabilul-sef?", a declarat edilul-sef.

Primaria Voicesti a ramas deja fara internet si in curand va fi debransata de la reteaua electrica si cea de telefonie. Potrivit celor spuse de lucratori, datoriile catre furnizorii de utilitati sunt neachitate de aproape o jumatate de an, in ciuda somatiilor primite.

Comuna Voicesti se afla printre localitatile sustinute financiar de Consiliul Judetean, insa cele 400 de milioane de lei vechi pe care reprezentantii institutiei spun ca le-au primit "doar pe hartie", nu acopera cheltuielile nici macar pe o luna.

Sursa: Jurnalul National

Drumuri de lumea a treia: 9 milioane de euro aruncate pe hartogaraie!... Leul continua sa se aprecieze fata de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x