Căutare Live

Veste cumplită pentru toți românii care au credite în lei sau în euro! Ce se va întâmpla în perioada următoare

Războiul politic se duce pe banii noştri, ai tuturor românilor. BNR abia ţine în frâu dobânzile. Astăzi a împrumutat băncile cu 4 miliarde de lei pentru încă o săptămână.

Războiul politic se duce pe banii noştri, ai tuturor românilor. BNR abia ţine în frâu dobânzile. Astăzi a împrumutat băncile cu 4 miliarde de lei pentru încă o săptămână.

Analiştii sunt de părere că ROBOR va continua să crească în perioada următoare, injectările băncii centrale fiind insuficiente.

Iar alţi analişti sunt şi mai pesimişti şi spun că la începutul anului viitor ne paşte o nouă criză economică, dar şi o criză a alimentelor.

După creşterea de ieri a indicelui ROBOR, Banca Centrală a intervenit din nou în piaţă. De data asta, împrumutul acordat băncilor este mai mic. Iar ROBOR a mai scăzut puţin. Însă, fluctuaţiile sunt semn rău, transmit specialiştii.

În cel mai pesimist scenariu, anul viitor, cu un ROBOR de 4%, rata lunară la un credit Prima Casă, pe 30 de ani, va fi de 1.349 de lei. Ar însemna o creştere de 300 de lei.

Se vor simţi efectele şi pentru românii cu credite în euro, spun cei mai mulţi experţi. Pe termen lung, euro va urca, chiar dacă astăzi a mai scăzut puţin.

La această criză contribuie şi scandalul transferului contribuţiilor sociale, de la angajator la angajat. Bugetarii se plâng că nu vor simţi creşterile salariale, în timp ce angajaţii din privat rămân la mâna patronilor. Şi toţi românii trebuie să plătească mai mult pentru carburanţi. Litrul este mai scump cu 32 de bani, iar efectele se văd şi la raftul magazinelor alimentare.

Până la iarnă, mâncarea va fi mai scumpă şi cu 20%.

Te bagi? Meseria plătită cu 2.500 de euro în România, pe care nimeni nu o vrea... E alertă mare în toată România. Nu sunt bani pentru salariile angajaților! Unele primării se confruntă cu mari probleme...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri