Antena Căutare

Veste SENZAȚIONALĂ! Statul trebuie să RAMBURSEZE TOȚI BANII ÎN CEL MAI SCURT TIMP. Anunțul oficial a fost făcut!

Rambursarea într-o perioadă de cinci ani calendaristici a vechii taxe auto, prin plăţi anuale de 20% din suma datorată, încalcă principiile jurisprudenţei europene, iar statul român nu poate invoca insuficienţa fondurilor în acest sens, stabileşte o decizie recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)

Rambursarea într-o perioadă de cinci ani calendaristici a vechii taxe auto, prin plăţi anuale de 20% din suma datorată, încalcă principiile jurisprudenţei europene, iar statul român nu poate invoca insuficienţa fondurilor în acest sens, stabileşte o decizie recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

În esenţă, judecătorii au decis că se opun termenului de cinci pentru rambursarea vechii taxe auto, cea care a purtat mai multe denumiri în perioada 2007 - martie 2013, respectiv taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă pe poluare pentru autovehicule şi taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. De altfel, atât taxa pe poluare, cât şi taxa pentru emisiile poluante au fost declarate, de către CJUE, incompatibile cu dreptul Uniunii Europene.

Revenind la decizia analizată azi, Curtea a găsit că o restituire eşalonată a banilor e mai puţin favorabilă decât una integrală: "Principiul echivalenței trebuie să fie interpretat în sensul că se opune ca un stat membru să prevadă modalități procedurale mai puțin favorabile pentru cererile de rambursare a unei taxe care sunt întemeiate pe o încălcare a dreptului Uniunii decât cele aplicabile acțiunilor similare întemeiate pe o încălcare a dreptului intern", scrie în hotărârea recentă a judecătorilor europeni citată de avocatnet.ro.

În plus, "un asemenea sistem de rambursare a sumelor (...) îl plasează pe justițiabil într‑o situație de incertitudine prelungită cu privire la data la care va obține rambursarea integrală a cuantumului taxei plătite fără a fi datorate", se mai arată în decizia CJUE.

Aici am vrea să lucrăm cu toții. Iată cum arată biroul perfect în viziunea angajaților... Măsuri în cazul posesorilor de carduri bancare! ANAF va avea acces la conturile și datele tale personale...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x