Antena Căutare

Vezi cu cat se maresc preturile, de anul viitor, la carburanti, electricitate si tutun!

Carburantii, energia electrica, tutunul si alcoolul si taxa auto vor fi mai scumpe anul viitor. Euro a depasit oficial pragul de 4,35, cea mai mare valoare din ultimele 15 luni, iar accizele vor fi calculate la cursul BNR de astazi, care, cel mai probabil, se va afla in jurul aceste valori.



Pentru populatie, un curs mare inseamna scumpirea carburantilor, electricitatii, cafelei, tigarilor si a produselor de lux, de la 1 ianuarie.

Tutunul si cafeaua ar urma sa se scumpeasca cu peste 2 procente. Un pachet de tigari care costa acum 11,5 lei ar putea depasi 12 lei. Iar un pachet de cafea de 250 de grame s-ar scumpi cu aproape trei bani. Carburantii se vor scumpi cu patru bani pe litru. Iar factura de curent va creste cu aproape doi lei.

Pentru stat inseamna incasari mai mari la buget cu doua procente. Anul trecut, s-au strans aproape 16 de miliarde de lei. Anul acesta se estimeaza incasari de 18 miliarde. Iar, la anul, daca accizele se stabilesc la un curs de 4,35 lei pentru un euro, bugetul ar primi aproape 19 miliarde.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Leul s-a apreciat in raport cu euro. Vezi cursul BNR... Grecia si-a luat angajamentul sa taie salariile din sectorul public cu 20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x