Antena Căutare

Wall Street a închis în creştere joi, datorită măsurilor de susţinere anunţate de Rezerva Federală şi alte bănci centrale

Bursa de pe Wall Street a reuşit să închisă în creştere joi, după pierderile masive din ultimele zile, susţinută de măsurile de stimulare anunţate de Rezerva Federală şi alte bănci centrale din lume, pentru a ajuta pieţele financiare să facă faţă impactului economic al pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Indicele Nasdaq Compozite a înregistrat performanţe superioare celorlalţi indici şi a închis în urcare cu 2,3%, susţinut de creşterea acţiunilor Amazon.com, Microsoft şi Facebook. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,95%, iar S&P 500 cu 0,47%.

Rezerva Federală a deschis linii swap cu băncile centrale din nouă ţări, pentru a se asigura că sistemul financiar dependent de dolar continuă să funcţioneze. În ultimele două săptămâni, Fed a redus dobânda de politică monetară aprope de nivelul zero şi a oferit credite ieftine de ordinul miliardelor de dolari.

Banca Centrală Europeană a anunţat miercuri seara că va suplimenta achiziţiile de obligaţiuni suverane cu 750 de miliarde de euro, la circa 1.100 de miliarde de euro în 2020.

Preşeditnele Donal Trump a declarat joi că va fi de acord ca guvernul să cumpere participaţii la unele companii, pentru a susţine economia. El a mai cerut autorităţilor de reglementare din sectorul medical să accelereze procesul de autorizare a unor posibile medicamente pentru tratarea COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Casa Albă şi-a exprimat şi optimismul că pachetul de ajutoare în valoare de sute de miliarde de dolari va fi aprobat de Congres.

Încrederea investitorilor a fost susţinută joi şi de creşterea cotaţiilor petrolului cu până la 25%.

Miercuri seara, proprietarul New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange, a anunţat că va închide temporar ringurile bursiere şi că începând de săptămâna viitoare tranzacţiile vor avea loc electronic, din cauza epidemiei de coronavirus.

Sursa : news.ro

Federaţia Naţională Mine Energie cere Guvernului stoparea importului de energie electrică din ţările non-UE... Există o probabilitate de 80% ca economia SUA să intre în recesiune? Analiștii dau vești ngrijorătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x