Wall Street a închis în scădere joi, dar principalii trei indici bursieri au consemnat creşteri record în aprilie

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, din cauza datelor economie negatice şi rezultatelor trimestriale mixte raportate de companii, dar principalii trei indici bursieri au consemnat creşteri record în aprilie, susţinuţi de aşteptările că economia americană va începe să îşi revină în curând, după restricţiile aplicate de autorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus, transmite MarketWatch.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut joi cu 1,23%, S&P 500 cu 0,94%, iar Nasdaq Composite cu 0,28%.

Piaţa a crescut puternic în aprilie, după un val de vânzări determinate de pandemia de coronavirus care a infectat peste 3 milioane de oameni din întreaga lume, dintre care 1 milion numai în Statele Unite, numărul total al victimelor fiind de aproape 230.000, potrivit datelor furnizate e Johns Hopkins University.

Pe ansamblul lunii aprilie, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 11,2%, S&P 500 cu 12,8%, iar Nasdaq Composite Index cu 15,6%, acestea fiind primele reşteri lunare din acest an.

Creşterile Dow şi S&P din aprilie marchează cea mai bună evoluţie consemnată din 1987 şi cea mai bună evoluţie dintr-o lună aprilie din 1938, arată datele Dow Jones Market Data.

Creşterea indicelui Nasdaq Composite ar fi cra mai bună evoluţie consemnată după anul 2000 şi cea mai bună evoluţie înregistrată vreodată într-o lună aprilie.

Se pare că investitorii de pe piaţa de capital mizează pe faptul că epidemia de coronavirus care a devastat piaţa muncii, urcând numărul şomerilor la circa 30 de milioane, se va încheia până la urmă.

Sursa : news.ro

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri