Antena Căutare

Ce subiecte au picat la BAC 2023 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat la probele de Biologie și Geografie

Bacalaureat 2023. Subiectele la proba la alegere au fost publicate, după ce absolvenții de liceu au susținut ultimul examen din această sesiune. Iată ce le-a picat candidaților, la două dintre cele mai alese materii, respectiv biologie și geografie.

examen bacalaureat Galerie
Subiectele de la BAC 2023 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat la probele de Biologie și Geografie | Profimedia

Elevii de clasa a XII-a au susținut, miercuri, 28 iunie, ultima probă de la BAC 2023. Pe lângă probele obligatorii, candidații s-au decis, ca în fiecare an, asupra unei probe la alegere, având mai multe materii la dispoziție. La scurt timp de la începerea examenului, subiectele din acest an au fost publicate.

Citește și: Un tânăr a fost dat de gol de RO-Alert în timpul Bacalaureatului. Ce sancțiune a primit cel care nu avea voie cu telefonul la BAC

Ce le-a picat elevilor la proba la alegere la BAC 2023. Subiectele au fost publicate

Examenul de Bacalaureat din această sesiune a luat sfârșit, după ce elevii au susținut și ultima probă din acest an. A avut loc și ultima probă la alegere, în funcție de profilul pe care candidații l-au absolvit, iar elevii care au susținut examenul de Bacalaureat 2023 așteaptă rezultatele finale, care vor fi afișate în câteva zile.

Luni, aceștia au susținut proba la Limba și Literatura Română, examenul a continuat ziua următoare, marți, cu proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie, iar miercuri, elevii au susținut proba la materia pe care și-au ales-o.

Absolvenții de liceu au avut de optat, în funcție de profilul pe care l-au absolvit, pentru una dintre următoarele materii: Informatică, Chimie, Biologie, Fizică, Filosofie, Geografie, Logică și argumentare, Sociologie, Economie și Psihologie.

Citește și: Ce subiecte au picat la Istorie la BAC 2023. Subiectele de la profilul UMAN și baremul de corectare

Subiectele probelor de Geografie și Biologie, două dintre cele mai frecvente materii alese de la Bacalaureat, au fost publicate și preluate de către Antena 3 CNN. Structura acestora a fost aceeași, ca în restul sesiunilor de Bacalaureat, iar timpul de lucru pe care elevii l-au avut la dispoziție a fost de trei ore. Iată cerințele pe care elevii le-au avut de rezolvat! Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Subiecte BAC 2023 la Geografie

Elevii care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la Geografie au avut de rezolvat varianta 5. Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30.

Absolvenții care au ales Geografia au avut de rezolvat 3 subiecte. Cerințele de la primul subiect s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, candidații au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri și orașe.

Subiecte BAC 2023 la Biologie

Absolvenții de liceu au susținut, miercuri, ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023, cea la alegere a profilului. Un număr mare dintre cei care au studiat la profil real au ales să dea BAC-ul la Biologie.

Absolvenții care au ales să dea Biologie la Bacalaureat au putut alege între Biologie vegetală și Anatomie. Cei care au susținut proba la alegere la Biologie - Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, au avut de pregătit materia studiată în clasele a a XI-a şi a XII-a.

Absolvenții de liceu care au ales ca probă la alegere Biologie vegetală și animală, au pregătit materia studiată în clasele a a IX-a şi a X-a.

Candidații au primit Varianta 5 de subiecte. Accesul în sălile de examen s-a făcut la ora 08.00, urmând ca la ora 09.00 să înceapă rezolvarea subiectelor.

Evaluare Națională 2023. Rezultatele au fost afișate. Unde și cum își pot afla elevii notele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x