Antena Căutare

Evaluare Națională 2023. Rezultatele au fost afișate. Unde și cum își pot afla elevii notele

Rezultatele pentru Evaluarea Națională 2023 au fost afișate, iar elevii și părinții pot consulta lista oficială pentru aflarea notelor. Iată unde poți face acest lucru.

elev care da un examen
Rezultate Evaluare Națională 2023. Listele au fost afișate | Profimedia

Zi cu emoții pentru elevi și părinți. Rezultatele examenului de Evaluare Națională au fost publicate de Ministerul Educației, pe portalul oficial. Candidații pot afla ce note au obținut la cele două probe, cea de Limba și Literatura Română și proba de Matematică. Unde poți consulta lista cu notele.

Citește și: Cum se depune o contestație la Evaluarea Națională 2023. Ce cerere trebuie să completezi și până când

Evaluare Națională 2023. Rezultatele au fost afișate

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost afișate. Așteptarea a luat sfârșit pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. AICI poate fi consultată lista cu notele pe care aceștia le-au obținut în urma celor două examene.

Vezi listele cu notele și mediile obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2023 înainte de contestații. Amintim că media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, potrivit edupedu.ro.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 sunt anonimizate, pentru al patrulea an la rând, astfel că fiecare candidat trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene. Cu ajutorul codului unic pentru fiecare candidat, rezultatele pot fi obținute. De asemenea, pot fi consultate listele cu notele și mediile elevilor, pe județe.

Citește și: Cele mai amuzante „perle”, după Evaluarea Națională 2023. Ce au putut scrie elevii în lucrări

Cum se depun contestațiile. Când apar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023

În orele care urmează, elevii nemulțumiți de rezultate lor pot depune, ca în fiecare an, contestații, pentru o reevaluare. Acestea pot fi depuse la centrele de examen sau transmise electronic, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). AICI poate fi descărcat modelul de cerere pentru contestație.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale ale examenelor vor fi afișate marţi, 4 iulie. Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Cât durează vacanța de vară 2023 și pe ce dată se întorc elevii la cursuri, conform calendarulului noului anului școlar ... Ce subiecte au picat la BAC 2023 la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat la probele de Biologie și Geografie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x