Antena Căutare

10 septembrie - Ziua Mondiala a Prevenirii Suicidului

Astazi este ziua Ziua Mondiala a Prevenirii Suicidului, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) o marcheaza cu noi statistici: 3.000 de oameni isi iau viata in fiecare zi, in timp ce alte 20 incearca sa o faca.

In ultima jumatate de secol, rata sinuciderilor a crescut cu 60 la suta, in aproape toate tarile. Asadar, suicidul a devenit o problema de sanatate publica.

Asociatia Internationala pentru Prevenirea Suicidului, OMS si alti parteneri sustin actiuni de prevenire a acestui comportament, tratare si monitorizare a persoanelor care au avut asemenea tentative. Pentru a interveni si mai mult, trebuie sa se formeze persoane specializate in acest domeniu, dar si elaborarea de strategii de prevenire.

Medicii spun ca familia are un rol important in prevenirea unui astfel de act extrem. Mai mult, apropiatii vor sti sa recunoasca primele semne. Specialistii spun ca implicarea in societate, relationarea cu ceilalti oameni si practicarea sportului reprezinta solutii care impredica suicidul.

Conform informatiilor organizatiei, intr-un an se ajunge la cifra de un milion de persoane care isi iau viata.

Foto: crestin-ortodox.ro

Premierul britanic, David Cameron, si-a uitat in tren valiza cu documentele secrete ale guvernului... Masina-submarin a lui James Bond, vanduta pentru 650.000 de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x