Antena Căutare

13 masini ale unor romani din Milano, incendiate rand pe rand

Romanii stabiliti intr-un cartier din Milano traiesc un adevarat cosmar. De mai bine de o luna, se tem sa mai iasa pe strada neinsotiti, dupa ce, in ultima perioada, au fost incendiate nu mai putin de 13 masini. Toate, cu numere de inmatriculare romanesti.


Totul a inceput in noaptea de 18 ianuarie cand, in jurul orei 4 dimineata, un automobil a ars ca o torta pana la caroserie. Nimeni nu a acordat atunci importanta faptului ca masina avea numere romanesti. Iar pompierii si politistii veniti la fata locului au declarat ca a fost vorba despre un scurt circuit.

Un incident tras insa parca la indigo, a tulburat linistea comunitatii de romani, doua zile mai tarziu.

Teroarea a continuat si noptile urmatoare. Una cate una, mai multe familii de romani si-au gasit automobilul incendiat. In total, au fost 13. Sub unele autoturisme s-au gasit chiar si probe care indicau clar ca este vorba despre o mana criminala.

Desi autoritatile se feresc sa dea un astfel de verdict, oamenii sunt siguri ca sunt tintele unor atacuri xenofobe. Nu stiu ce a provocat valul de furie indreptat impotriva lor si se simt neputinciosi. Au ramas fara masini si nimeni nu le poate veni in ajutor. Mai mult, nici nu-si pot amortiza pierderile pentru ca firmele de asigurari din Romania nu-i despagubesc.

Estonia: 10 copii cu dizabilitati au murit intr-un incendiu izbucnit la un orfelinat... Manifestatii violente in tarile arabe. In Libia armata a tras in protestatari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x